DEFCON - PC

Her kan spilanmeldere skrive deres reviews. Vil du være spilanmelder for Animanga tjek her.
Brugeravatar
kaas
Missing-Nin
Missing-Nin
Indlæg: 1066
Tilmeldt: lør 13. aug 2011 22:59
Køn: Kvinde
Geografisk sted: Aalborg

DEFCON - PC

Indlægaf kaas » man 15. okt 2012 01:47

DEFCON


Generel Info
Platform:
PC - Windows, Mac OSX, Linux
Systemkrav:
  • P3-600, Geforce 2
  • 128 MB RAM
  • 60 MB Hard Disk
  • Internet connection for multiplayer games

DEFCON - Introversion Software
DEFCON -Steam

DEFCON er et ekstremt koldt, kynisk og ikke mindst minimalistisk RTS om atomkrig og deslige, udviklet af Inversion. Spillet tager en, hvis ikke andet, interessant tilgang til krig og dens præsentation i spil. I modsætning til den spektakulære fremstilling man normalvis ser i spil, har man i DEFCON valgt at reducere det hele til geometriske former på et kort, hvilket sætter det hele i et meget anderledes lys, og et overraskende ét, endda.
Billede
This isn’t going to end well


Krig. Verden er i kaos. Du er øverstkommanderende og sidder i en bunker et ukendt sted i verden, hvor du styrer slagets gang. Til sidst vil det uundgåelige ske, og atomkrig bryder ud.

Til rådighed har du en hel del værktøjer, som alle giver et godt overblik over verden og krigen, der udkæmpes på den. Der er paneler, der giver informationer om, hvor mange nukes, der er tilgængelige, hvilke territorier, der tilhører hvem, og hvilken kommunikation, der finder sted mellem dig og dine allierede. Der er også et ’People’-panel, hvis formål udelukkende synes at skulle få spilleren til at få det fysisk dårligt. Det vender vi tilbage til.

Det skal ikke komme som en overraskelse, at spillet er stærkt inspireret af filmen Wargames fra 1984. Fra missilernes opførsel til dets brug af det militære term ’DEFCON’ fungerer interfacet som en udvidelse og en opdatering af det, man så på den store skærm i filmen. Det fungerer i høj grad.

Man skulle tro, at dette interface, ville fungere som en barriere for de rædsler, som krig medfører, men i rammer lige netop rædslerne hårdere på denne måde. Der er nemlig et vigtigt element, som er fjernet fuldstændigt fra spillet; det spektakulere. Det, der umiddelbart ligner et rent funktionelt design, får lige pludselig bliver lige pludseligt til et æstetisk virkemiddel, der i høj grad virker efter intentionen. Lige pludselig er krig ikke længere underholdende. Som spiller bliver man konstant mindet om, hvor god man er til at dræbe civile, og det er ikke sjovt. En ven prøvede demoen engang, og han fik det simpelthen så fysisk dårligt, at han var nødt til at lægge det fra sig.

Man kan heller ikke komme uden om soundtracket. Ambiente lyde, støj og et stille piano. På engelsk ville jeg kalde det ’hauntingly good’, fordi det i den grad er ’haunting’. Med en blanding af melankoli og nærmest horror, sætter det i den grad tonen, som den skal være.
Billede
Alright, it can be a bit spectacular at times.


Spillet har en del forskellige game-modes, som alle kan spilles mod A.I. eller mod andre spillere. En af disse går under navnet ’Diplomacy’, som desværre kun kan fungere hvis man spiller mod andre spillere. Dette er ikke noget jeg har prøvet, hvilket ærger mig, da det potentielt kan være den mest interessante game-mode i spillet. Potentielt kunne det også vise sig at være den mest kedelige.

Når spillet har fået sendt sit budskab, er der desværre ikke mange timer at hente i spillet længere, medmindre man har forelsket sig i det stratetiske element i spillet, hvilket jeg vil tro er begrænset til et fåtal af mennesker. Der er også et modding community, hvis det skulle friste.
Billede
Ouch.


Et antikrigsspil med nogle fantastiske idéer. Man kan dog sige, at det er det eneste det har, hvilket kan vende en del i en anden retning, hvis de er på budget. Spillet koster dig ikke mere end €10 (~75kr.), hvilket bestemt er en billig pris, selvom man næppe får mere end et 1-cifret antal timer ud af det. Dermed er det bestemt et anbefalesværdigt spil.
8/10
BilledeBillede

You've got your mother in a whirl
She's not sure if you're a boy or a girl

Brugeravatar
SsjGogo
Kami
Kami
Indlæg: 5628
Tilmeldt: tors 21. apr 2011 20:26
Køn: Mand
Geografisk sted: København

Re: DEFCON - PC

Indlægaf SsjGogo » man 15. okt 2012 10:04

Godt arbejde Kaas!
www.gogonoter.dk


Tilbage til "Anmeldelser af Spil"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 0 gæster